Földi Péter Prima Primissima díjas

Képzőművészet kategóriában Földi Péter festőművész, az Eszterházy Károly Főiskola tanára kapta az idei Prima Primissima Díjat.

Péntek este átadták a Príma Primissima díjakat Budapesten, a Művészetek Palotájában. Kiemelkedő teljesítményükért a magyar szellemi élet, a művészet, a tudomány és a sport képviselői hetedik alkalommal részesültek elismerésben.
A díjazottak: Fejes Endre író; Grosics Gyula labdarúgó; Földi Péter Ranschburg Jenő pszichológus; Horn Péter agrármérnök; Skardelli György építész; Schäffer Erzsébet újságíró; a Nemzeti Táncszínház; ifjabb Sánta Ferenc hegedűművész; Haumann Péter színművész; Sárközy Tamás jogász.

A Príma Primissima díjat Demján Sándor vállalkozó a Vállalkozók Országos Szövetsége (VOSZ) támogatásával alapította 2003-ban; célja “a magyar értelmiség eredményeinek megőrzése, a hazai tudomány, művészet és kultúra fejlesztésének pártoktólfüggetlen erősítése”.

Földi Péter Kossuth- és Munkácsy-díjas festőművész 1949. augusztus 11-én született Somoskőújfalun, amely ma is lakóhelye és festészetének legfőbb ihlető forrása. Munkáit a népművészeti hagyományok újraértelmezése jellemzi. A gyermekrajzok, az egyiptomi művészet kompozíciós, stiláris jellegzetességei jelennek meg ábrázolásmódjában, publikációiban is a gyermekrajzok világát tanulmányozza. 1995-től az Eszterházy Károly Főiskola tanára.