Kistérségi fotópályázat

Faragó Dóra egri diák nyerte a kistérség által kiírt fotópályázatot. A közel száz beérkezett képet szakmai zsűri bírálta.

Átadták az Egri Kistérség Többcélú Társulása által kiírt fotópályázat díjait. Kovács Attila, a kistérségi iroda vezetője szerint Eger környékén csodálatos tájak, történelmi emlékek és érdekes emberek vannak, az ezekről készült fotók pedig alkalmasak lesznek arra, hogy ide csábítsák az ország más részéről az embereket.
A kistérséget jól bemutató képsorokat kaptak – mondta Molnár István Géza fotóművész, a zsűri elnöke. Szeretné, ha a pályázatot ismét meghirdetnék – szélesítve a témák és a pályázók körét is. A mostani pályázatra közel száz fotó érkezett.
Első helyezett lett Faragó Dóra, a Sancta Maria Általános Iskola és Gimnázium tanulója, második Bánhegyi Hanna maklári diák, a harmadik szintén Maklárról Lévai Gábor, aki a legjobb történeti emléket bemutató fotóért különdíjat is kapott. Faragó Dóra a legjobb természetfotó, Sik Lili a legjobb emberábrázolás témakör különdíjasa lett.