Bridzs vidékbajnokság Egerben

A hétvégén Eger volt a házigazdája a 2010-es Bridzs Vidékbajnokságnak. Párosban miskolci elsőség született, míg csapatban a nagykanizsaiak nyertek. Az Egri Bridzs Sport Egyesület tagjai egy-egy ezüst és bronzérmet szereztek.

Nem csak mondjuk tekében, vízilabdában, vagy éppen asztaliteniszben rendeznek Vidékbajnokságokat, hanem a kártyajátékok közül bridzsben is. A 2010-es vidékbajnokság eredetileg Miskolcon lett volna, végül a visszalépő borsodiak helyett Eger, az Egri Bridzs SE vállalta a rendezést.
A versenyzőknek párosban, illetve csapatban lehetett nevezni. Péntektől vasárnapig tartott a bajnokság, amelyre az ország egészen távoli helyeiről is érkeztek versenyzők.
Egerben a Hotelben működik a helyi klub. A magyarországi bridzs fellegvára Budapest, a legtöbb versenyt ott rendezik. A kártyajátékok közül a póker most nagyon népszerű, de aki nem szerencsejátékot szeretne játszani, az inkább a bridzset választja. Magyarországon külön Bridzs Szövetség és több egyesület működik.
A páros versenyt a miskolci Gáspár Gyula-Bárczi Tamás kettős nyerte, az egri Láng András és András Imre előtt. Csapatban a nagykanizsaiak győztek a Tolna Tej-Pécs és az Egri Bridzs Sport Egyesület előtt.

Bridzs Országos Vidékbajnokság

Páros:
1. Gáspár Gyula – Bárczi Tamás (Miskolc)
2. Láng András – András Imre (Eger)
3. Kertész Zsófia – Refler András (Debrecen)

Csapat:
1. Nagykanizsa
2. Tolna Tej-Pécs
3. Egri Bridzs SE