Több ezer javaslat érkezett az Egri Borvidék Hegyközségi Tanácsának felhívására. A pályázók az egri fehér házasított bor nevére adhattak javaslatot, mely az Egri Bikavér párja lesz. A zsűri azt a nevet választja majd, amely leginkább kifejezi a termőhelyet, a sokszínű, lendületes és zamatos finom fehér bort.
A egri borászok február 27-én, az Akadémián tartott egri borbemutatón döntötték el, hogy névadó pályázatot írnak ki. A pályázók több ezer javaslatot fogalmaztak meg a fehér házasított bor nevére, amely az Egri Bikavér párja lesz. Most regisztrálják és feldolgozzák a pályázatokat, pontos adatokat a jövő hétre ígértek. Az Egri Borvidék 5800 hektár területének 60%-án kék szőlőt, 40%-án fehér szőlőt termelnek a borászok, mintegy harminc fajtát, ezek közül nyolc a meghatározó. Úgy gondolják szükséges egy olyan fehér házasított bort készíteniük, ami hasonlóan az Egri Bikavérhez egységesen jelenik majd meg a piacon. Elképzeléseik szerint legalább négy szőlőfajtából készül majd az új egri fehér, aminek nevére várták az elképzeléseket. Először egy borászokból álló zsűri, majd egy szakmai grémium bírálja el a neveket. Az eredményt az egri Bikavér Ünnepén hirdetik ki, akkor adják át a 300-200-100 palackos díjakat az első három legjobbnak.