Tiszta város, tiszta ügyek

Tiszta város, tiszta ügyek, ez az Együtt a Fejlődő Városunkért Egyesület választási szlogenje. Bányász Róbert polgármesterjelölt azt mondja: jelentős szimpátiát váltott ki egyesületük az egriekből programjukkal, s azzal, hogy pártok fölött állnak.

Bányász Róbert, az Együtt a Fejlődő Városunkért Egyesület polgármesterjelöltje mutatta be a 12 választókörzetben induló jelölteket, akik között szerepelnek szociáldemokraták is. Nemcsik János, az MSZDP megyei elnöke szerint a párt és az egyesület programja csaknem azonos, így feleslegesnek tartották önállóan indulni.
Programjukat egyelőre nem hozzák nyilvánosságra – mondták – attól tartanak, hogy mások esetleg felhasználhatják egyes elemeit. Harmincoldalas programjuk kivonata hétfőtől elérhető az interneten.
Deák Boldizsár, aki a 10-es körzetben indul, annyit elárult: minden az egriekről szól. Egyik programpontjuk például, hogy a városlakók ingyenesen parkolhatnak alkalmanként 1,5 órát a városban. Azt mondták a sajtótájékoztatón: ez nem utópia, több önkormányzatnál már működik.
Bányász Róbert élhető városról beszélt, ahol jól érzi magát helyi és turista. Tiszta város és tiszta ügyek – ez az egyesület választási szlogenje.
Dolgozni akarnak és nem jelszavakat harsogni – mondta Bányász. Úgy látja: jelentős szimpátiát váltottak ki az egriekből programjukkal, s azzal, hogy pártok fölött állnak.

Jelöltek:
1) Komóczi Mihály pszichológus
2) Nagyfejeő Péterné pedagógus – ügyvezető
3) Bányász Róbert Sándor szakreferens, jogtudományi kar végzős hallgatója
4) Sztaniszláv László rendező, hangosító
5) Bartos Sándor nyugállományú rendőr alezredes, magánnyomozó
6) Nemcsik János pedagógus
7) dr. Sike József ügyvéd
8) dr. Ites István ügyvéd
9) Újháziné Bollók Mária optometrista
10) Deák Boldizsár vállalkozó
11) Nagy Barna pedagógus
12) Lendvai László cégtulajdonos, nyugalmazott r. alezredes, magánnyomozó