Navracsics: stratégiai kérdés az ifjúságpolitika

Stratégiai és nem szakpolitikai kérdés az ifjúság ügye – mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes a Fidelitas nyári táborában. A Fidelitas elnöke, Ágh Péter úgy látja: a kormány már több olyan intézkedést is hozott, amely a fiatalok helyzetén javít, s úgy véli, pozitív intézkedéseket várhatnak továbbra is.

Más alapállásból kezeli az ifjúság kérdését a kormány, mint az elődje: nem csupán szakpolitikának, hanem stratégiai kérdésnek tartják – mondta Navracsics Tibor a Fidelitas nyári bükkszéki táborában. A miniszterelnök-helyettes szerint ez azt jelenti, hogy minden szakpolitikában ott kell lennie az ifjúságpolitikának, hiszen a mai fiatalok a jövő társadalmának derékhada lesznek.
A miniszterelnök-helyettes úgy látja: az elmúlt bő két hónapban számos olyan döntés született, amely – amellett, hogy az egész országot jobb helyzetbe hozza – a jövő Magyarországát is megalapozza. Ágh Péter, a Fidelitas elnöke elmondta: ők is részt vettek a Fidesz programalkotásában, számos pontot már megvalósítottak. Így például az új Széchenyi terv által elérhetővé válik az otthonteremtés, a szakképzés gyakorlatorientáltabb lesz, ezzel nő az elhelyezkedés esélye, pozitív a hatása a rezidens-rendeletnek, a diákhitel kamatcsökkentésének. Ágh Péter kiemelte még a határon túli osztálykirándulások támogatását, így a fiatalok tájékozódhatnak határon túli társaik helyzetéről. Úgy véli: pozitív intézkedéseket várhatnak a kormánytól a továbbiakban is. Az elmúlt nyolc évben nem foglalkoztak a fiatalokkal – mondta Ágh – ez az elfelejtett nemzedék felnőtt.
A XIII. Fidelitas tábort Bükkszéken rendezik mintegy 300 résztvevővel – számolt be Oroján Sándor, a házigazda megyei Fidelitas elnöke. A táborban előadást tartott többek közt Szijjártó Péter, Lázár János frakcióvezető, dr. Nyitrai Zsolt infokommunikációs államtitkár.