Fogyasztóvédelmi és élelmiszer-biztonsági szakirányú továbbképzéseket indít immár harmadik alkalommal az egri főiskola. A másoddiplomás képzés mellett jövő februártól felsőfokú szakképzési forma is megjelenik a képzési palettán.
Az Eszterházy Károly Főiskola és a Közép-európai Fogyasztóvédelmi és Élelmiszer-biztonsági Egyesület egy uniós projektnek köszönhetően immár harmadik alkalommal indítja be szakirányú továbbképzési szakot a főiskolán. A másoddiplomás képzés azonban csak a már oklevéllel rendelkező tanulók számára nyitott. Ezért a tervek szerint jövő februártól keresztféléves képzésben indítanak olyan felsőfokú szakképzési formát, amely az érettségivel rendelkezők számára is elérhetővé válik. A képzés két éves időtartama alatt a jelentkezők elsajátíthatják a fogyasztóvédelem legfontosabb, a joggal, az élelmiszer biztonsággal, a gasztronómiával és a táplálkozástudománnyal kapcsolatos ismereteit. A szakképzés mellett a mesterképzésre is kiemelt hangsúlyt fektetnek. A szakemberek több mint harminc féle ingyenes kiadvánnyal és oktatóanyagokkal egészítik ki a képzést. A fogyasztóvédelmi ismeretek elsajátítását már az általános és a középiskolai korosztályra is kiterjesztették. Egerben az Arany János Általános Iskolában és a Szent Lőrinc Középiskolában a diákok tanórai kereteken belül kaphatnak információt fogyasztói jogaikról.