Szerdán kezdődött a szüret az egri borvidéken. A termés jóval elmarad az átlagtól, a kedvezőtlen időjárás hatalmas károkat okozott. Ám azok a gazdák akik rendszeresen permeteztek jó minőségű és megfelelő mennyiségű szőlőre számíthatnak.
A zefír, a zenit és a cserszegi fűszeres fajtákat szedik a tőkékről, szeptember 1-jén ugyanis megkezdődött a szüret Egerben. Ezen a héten végeznek a kori fajták szedésével, az igazi nagy szüret szeptember közepén kezdődhet. A hűvös szeptemberi időjárás miatt nem sok javulás várható a szőlő minőségében. Azoknál a gazdáknál, akik nem jól választották meg a növényvédő szereket a korai peronoszpóra hatalmas károkat tett a termésben. Vannak olyan ültetvények ahol szüretelni sem kell, mert nincs mit. Többen vannak akik már nem művelik vagy kivágatják a szőlőjüket. Ahol van termés, ott kiváló a minőség és a mennyiség is megfelelő. Hangácsi Flórián 35 hektáron gazdálkodik. Azt mondja idén egymillió forinttal többet költött permetezőszerekre. Tavaly 2800 mázsa szőlőt szüreteltek, most körülbelül 2400 mázsát tudnak leszedni a tőkékről. Az egri borvidéken hatezer hektáron termelnek szőlőt, becslések szerint idén a borvidéken 40%-al kevesebb szőlő terem, mint egy átlagos esztendőben.