Egri és Heves megyei éttermek is indultak a Halra Magyar! Halra Bor! elnevezésű országos versenysorozat harmadik fordulójában. A vetélkedés célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a magyar hal és bor jótékony élettani hatásaira, bemutassa és népszerűsítse a halételeket a hazai éttermekben.
A harmadik fordulóban, három megyéből, öt étterem kapta azt a feladatot, hogy minél ötletesebb, változatosabb és ízletesebb ételt készítsen a rendelkezésére bocsátott pisztrángból.
A Jász – Nagykun – Szolnok, a Borsod – Abaúj – Zemplén és további Heves megyei éttermek mellett Egerből az Imola Borétterem és a Senator-ház indult a megmérettetésen. A versenyből végül a Senátor-ház jutott tovább, az itt készült ételkölteményt találta a legötletesebbnek és a legfinomabbnak a zsűri. A további három elismerés közül is kettő Heves megyében maradt, az Imola Borétteremben találták el legjobban az étel-bor harmóniát, a legszebb terítés díját pedig a poroszlói Öreg Pákász étterem kapta.