Szeptembertől Innovációs Iroda működik az Eszterházy Károly Főiskolán. A technológiai központ bonyolítja és koordinálja az Egerfood fejlesztési eredményeinek eljuttatását a partnerekhez. A feladatra 250 milliós támogatást nyertek.
Az Egerfood öt éve működik, hat partnerrel indultak, az élelmiszeripar és a mezőgazdaság mellett hús – és tejipari cégek is csatlakoztak a kutatásfejlesztéshez. Az elmúlt években kifejlesztett technológiákat sikeresen alkalmazták, eredményesek voltak az energia, vagy költséghatékonyság, illetve a termék és élelmiszer-biztonság területén. A sütőiparban eredményt hozott a nyomon követési rendszer kidolgozása, a biotermékek külföldön két éve állják a piaci versenyt. Az innovációs Iroda feladata a kutatási eredmények eljuttatása a partnerekhez, azt tervezik, klaszterben, közösen lépnek fel a piacon. Az Egerfood fejlesztési irányai kapcsolódnak a nemzetközi startégiához. A funkcionális élelmiszerek esetében például olyan vizsgálatokat végeznek, melyek összetevőiről valóban bizonyított a pozitív élettani és egészségmegőrző hatás.