A hazai gasztronómiai kultúrát, a magyar tájegységeket népszerűsíti a Gasztro-kulturális esték elnevezésű programsorozat. A főiskola Turizmus Tanszéke által indított rendezvényen először Kisújszállás mutatkozott be.
Jellegzetes kisújszállási ételeket, bojtárlevest, birkapörköltet, slambucot, desszertként kikent kiflit és köleses málét kóstolhattak a meghívottak az első Gasztro-kulturális estén. A programot az Eszterházy Károly Főiskola Turizmus Tanszéke indította. A gasztronómiai estre döntéshozókat, felelős vezetőket, kulturális szakembereket, pedagógusokat hívtak meg. A cél, hogy a tájegységek bemutatkozása mellett egy asztalhoz ültessék a városvezetőket, a kapcsolatépítés érdekében. A szervezők úgy gondolják a turizmus fellendítésében is nagy szerepe van a most elindított programsorozatnak. A tervek szerint havonta-kéthavonta egy alkalommal szerveznek hasonló estet, a legközelebbi a palóc vidéket mutatja be.