22 csapat versengett a felsőtárkányi gasztronómiai fesztiválon. Főztek kocsonyát hagyományosan, mangalicából, kakasból, sertésből. A szervezők az elmúlt öt évben rekord méretű kocsonyát készítettek – egy tálban. A tavalyi, 120 adagos tálat most nem döntötték meg, de a négyszögletű szervírozás szintén rekord.
Volt aki a hagyományos alapanyagot és ízesítést választotta, volt aki a különlegességek mellett döntött. Készült kocsonya mangalicából, sertésből és kakasból , füstölt húsból, sokan a fűszerezéssel, a tálalással és kreatív ötletekkel próbáltak sikert elérni. A különleges kategóriában az egri Üstökösök csapatát jutalmazta arany érmemmel a zsűri, a vándorserleget is ők kapták. A hagyományos kocsonyák közül a zentai Bogdán és a székesfehérvári Mészáros és csapata lett a győztes.
Jankó István és csapata az elmúlt évben rekord méretű kocsonyát készített. Most a szögletes tányér szintén rekord lett. A gasztronómiai fesztiválon kóstoltak mangalica ételeket és cukrásztermékeket.