A D-vitamin szerepéről szervezett konferenciát Egerben a Magyar Elhízástudományi Társaság és az Egerfood Regionális Tudásközpont. E fontos vitaminnak óriási szerepe van az egészségmegőrzésben, hiánya pedig akár csontritkuláshoz is vezethet.
D-vitaminra elsősorban a csontritkulás megelőzéséhez, a csontok egészséges fejlődéséhez van szükség. Legjobb D-vitamin forrásaink a halmájolajok, a máj, a tojás, a tej és tejtermékek, a margarinok. Ez a vitamin a bőrben is képződik, ha azt napfény éri. Korunk első számú közellensége a lakosság kétharmadát érintő túlsúly és elhízás is összefügg a D-vitamin háztartással. A D-vitamin szerepéről és fontosságáról konferenciát szervezett az Eszterházy Károly Főiskola, a Magyar Elhízástudományi Társaság, a Debreceni Egyetem Háziorvosi Tanszéke és az Egerfood Regionális Tudásközpont. A nem megfelelő D-vitamin ellátottság világszerte, így hazánkban is jelentkezik. Magyarországon a lakosság még a felét sem veszi fel annak a D-vitamin mennyiségnek amire szüksége lenne. A szakemberek a megfelelő táplálkozás mellett azt javasolják, a tavaszi és nyári hónapban tartózkodjunk minél többet a szabadban.