Ülésezett a közgyűlés

Nyári szünet utáni első ülését tartotta az egri képviselő – testület. A közgyűlésen elfogadták a város gazdasági társaságainak fél éves beszámolóját, módosították az idei költségvetést, ami 2,5 milliárd forinttal 19,4 milliárd forintra emelkedett. Az ülésen először mutatkozott be a gyakorlatban a város új alapokmánya, amely a közgyűlés munkáját hivatott segíteni.

A város nevében Habis László polgármester köszöntötte 70. születésnapja alkalmából Kocsik Lajos mestercukrászt valamint a 80. születésnapját ünneplő dr. Gál János könyvvizsgálót, majd napirend előtt Gál Judit és Bognár Ignác képviselők tettek fel kérdéseket a városi rendőrkapitánynak. Dr. Petrovics András kapitányságvezető válaszában ígéretet tett arra, hogy a rendőrség fokozottabban ellenőrzi az óvodák, iskolák játszótereit, sportpályáit, amelyeket a randalírozó fiatalok a nyári szünetben előszeretettel használnak. Beszámolt arról is, hogy rendben lezajlott az augusztus 20-i ünnepség, lakossági bejelentés nem érkezett. Az ülésen elhangzott: a tűzszerészek szerdán megfelelő szakértelemmel hatástalanították a belvárosban talált második világháborús bomba gyújtószerkezetét, így nem sokkal este fél nyolc előtt visszatérhettek otthonukba a lakók.
A képviselő-testület módosította költségvetési rendeletét, eszerint a költségvetési főösszeg 2 milliárd 542 millió 659 ezer forinttal nőtt, a város 2011-ben várhatóan 19 milliárd 420 millió 747 ezer forintból gazdálkodik. Az önkormányzat a második félévre 600 millió forintos tartalékot visz át, amely a mai nehéz gazdasági körülmények között jelentős eredménynek tekinthető. A képviselők elfogadták a gazdasági társaságok első féléves beszámolóit. Meghosszabbították az EVAT Zrt.-vel kötött piacüzemeltetői szerződést, az Agria Humán Nonprofit Kft. működését 40 millió forinttal támogatja a város. A belvárosi rehabilitációs projekt a pályázati ciklus végéhez ért, a 4,5 milliárdos beruházás várhatóan jövő tavasszal kezdődik.
Az ülésen elfogadták az egységes városi úszásoktatás és versenyeztetés kialakításáról szóló előterjesztést, ennek értelmében a jövőben a Lugosi Dénes elnökletével létrejött Egri Úszó Klub keretein belül folyik majd az úszásoktatás és a versenyeztetés. A közgyűlés támogatta a „Kondi park létesítése az Északi sporttelepen” című pályázat benyújtását, s a 12 és fél milliós beruházáshoz 2 és félmilliós önrészt biztosít. A képviselők döntöttek arról is, hogy augusztus 27-től a Szentmarjai Tibor Stadion nevet viseli a Városi Stadion.