Szabad tűzi főzőversenyen is összemérhetik tudásukat azok, akik ellátogatnak október 15-én és 16-án az első Gasztronómiai Fesztiválra, az Érsekkertbe. A rendezvényre az ország minden pontjáról és a határon túlról is érkeznek kiállítók, a főzőversenyre pedig eddig 20 csapat nevezett.
Rotyogó bográcsok és sercegő grillek lepik el az Érsekkertet október 15-én és 16-án az első gasztronómiai fesztiválon. A rendezvény a Hevesi Szivárvány alcímet viseli, ami megyénk gasztrokultúrájának és a fesztivál programjainak sokszínűségére utal.
A népművészeti, kézműves, turisztikai és gasztronómiai vásárral, valamint szórakoztató programokkal egybekötött szabad tűzi főzőversenyen egy rekordkísérlettel is készülnek a szervezők.
A fesztivál kísérőprogramjaként egy zenés borárverésre is ellátogathatnak az érdeklődők a Bartakovics Béla Közösségi Házba, mely a Szent Szőlő – Szent Bor címet viseli.