Idén második alkalommal rendezte meg a Szent Lőrinc Vendéglátó és Idegenforgalmi Szakközépiskola a szüreti gasztronómiai fesztivált. A borvidékekhez és a szürethez kötődő hagyományos ételeket szabadtűzön kellett elkészíteniük a versenyzőknek. A délután folyamán kulturális műsorokkal mutatkoztak be a csapatok, ahol a szürethez kapcsolódó verseket, dalokat adtak elő.
Tájegységükre, borvidékükre jellemző ételeket készítettek a versenyzők a „Hát akkor szüret”elnevezésű főzőversenyen. Az egrieken kívül Erdélyből, Szlovákiából és az ország több pontjáról érkeztek a fiatal szakácsok. A 13 csapat a nap folyamán az ősszel, a borral, a szürettel kapcsolatos borkorcsolyatálakat, főételeket és desszerteket készített. A zsűri több kategóriában díjazta a résztvevőket.
A csapatoknak nemcsak az elkészített ételek ízvilágára kellett figyelni.
A határon túlról érkezett versenyzők saját tájegységük hagyományos ételeit készítették el.
Az ételeken kívül kulturális műsorokkal is kellett versenyezniük a résztvevőknek.