Férfi OB I.: ZF-Eger – Pécsi VSK 13-5

Alapszakaszbeli utolsó hazai meccsét játszotta a ZF-Eger férfi OB I-es vízilabda csapata. Az utolsó előtti Pécs ellen Szécsi, Biros, Binder és Graham pihenőt kapott. Az egriek így is nyolc góllal, 13-5-re nyertek.

A sérülések miatt a meccsre csak 12 játékost nevező Pécs a harmadik negyed elejéig bírta megfékezni az egri rohamokat, innen, 6-4-es egri vezetéstől indult be az egri henger. A fiatal Lőrincz Bálint kétszer volt eredményes, csakúgy, mint a japán Naganuma, valamint Mezei Tamás, Bátori háromszor vette be Tihanyi kapuját. A második félidőben csak 1 pécsi találatot láthattak a nézők, míg a hazaiak hétszer voltak eredményesek. Az egrieknél a negyedik negyedre beálló Sándor Dávid még Hangay Róbert büntetőjét is megfogta. 13-5-re nyert az Eger. Az elmúlt héten Nagyváradon a román válogatott ellen készült az Eger a március 26-án induló rájátszásra.
Még két idegenbeli meccs van az alapszakaszból, mindkettő ezen a héten. Szerdán Debrecenben, szombaton pedig a Szőnyi úton, a BVSC-nél vendégeskednek az egriek. Utána kezdődik a két nyert meccsig tartó negyeddöntő, valószínűleg a Debrecen ellen.

Férfi vízilabda OB I., Alapszakasz, 20. forduló. 2012. március 18.
ZF-Eger – Pécsi VSK-Füszért 13-5 (2-1, 4-2, 2-1, 5-1)
Eger, Bitskey uszoda, 200 néző. V.: Füzesi Zsolt, Marjay Zsolt.
Eger: Bisztritsányi – Bátori 3, Hosnyánszky, Naganuma 2, Varga II. Zs. 1, Bundschuh, Seman 1. Cs.: Sándor (kapus), Gerritse, Kovács G. 1, Mezei 2, Chilkó 1, Lőrincz 2, Homa. Edző: Gerendás György, Tóth Kálmán.
Pécs: Tihanyi – Bóbis 2 (2/2), Krizsán, Hangay R. 2 (1/0), Lukács, de Blasio, Scholefield. Cs.: Soós, O Regan, Bernáth, Müller 1. Edző: Petik Attila.

Gól – emberelőnyből: 11/9, ill. 6/1
Ötméteresből: 0, ill. 3/2.

Következik:
Szentes, 2012. március 21., 19:30
Fujitsu Debrecen – ZF-Eger