Sós Tamás polgári perben kér elégtételt

Sós Tamás jogi képviselője szerint valótlanul állította a megyei közgyűlés elnöke, Szabó Róbert valamint az eseti bizottság elnöke, Sveiczer Sándor, hogy Sós Tamás 2009-ben nem közölte a felmondást a HospInvesttel, a volt elnök pert indított, az Egri Törvényszék áprilisban már tárgyalást is tart. Novák Rudolf azt mondta híradónknak: a beperelt politikusok vagy nem ismerik, vagy nem vesznek tudomást arról a 2009. július 16.-án elküldött levélről, amelyben – az önkormányzat elnöke helyett eljáró – alelnök határozottan és egyértelműen közli a felmondást a Hospinvest Zrt.-vel. A valótlan állítás dr. Sós Tamás személyiségi jogait súlyosan sérti és emiatt polgári perben kér elégtételt.

Közlemény:

Az Egri Törvényszék áprilisban már tárgyalást is tart abban a perben, amelyet Dr. Sós Tamás a Heves Megyei Közgyűlés korábbi Elnöke, Országgyűlési Képviselő azért indított Szabó Róbert, a Heves Megyei Közgyűlés jelenlegi Elnöke és Sveiczer Sándor, a Heves Megyei Közgyűlés jelenlegi tagja ellen, mert az említett Fideszes politikusok egy 2012. február 17.-én megtartott sajtótájékoztatón valótlanul azt állították, hogy Dr. Sós Tamás nem teljesítette a Közgyűlés által neki szabott feladatot és nem közölte a felmondást 2009.-ben a Hospinvest Zrt.-vel.

Ez az állítás valótlan, a beperelt politikusok vagy nem ismerik, vagy nem vesznek tudomást arról a 2009. július 16.-án elküldött levélről, amelyben az Önkormányzat Elnöke helyett eljáró Alelnök határozottan és egyértelműen közli a felmondást a Hospinvest Zrt.-vel.

Ez a levél egyébként a mai napig ismeretlen az önkormányzati képviselők előtt ( akiknek a mai napon döntést kell hozniuk az ügyben ), dacára annak, hogy a levélre, annak létére és tartalmára már a 2012. március 5. napján megindított perben is felhívtuk a figyelmet, továbbá ezen levél létére felhívtuk Dr. Barta Viktor Főjegyző Úr figyelmét, aki az iratot az irattárban fel is lelte.

Az ügy súlyát az adja, hogy ha a felmondás közlése valóban elmaradt volna, akkor a Heves Megyei Önkormányzat Hospinvest-tel szembeni kártérítési lehetőségei valóban beszűkülnének és ebben a jelenlegi Elnök és képviselőtársa Dr. Sós Tamás felelősségét hangoztatja.

A valótlan állítás Dr. Sós Tamás személyiségi jogait súlyosan sérti és emiatt polgári perben kér elégtételt.

Egyébként az ominózus levél első mondata teljesen egyértelmű : „ Heves Megye Közgyűlése a 81/2009(VII.06) számú határozatával úgy döntött, hogy a Markhot Ferenc Kórház működtetésére vonatkozó vagyonkezelői szerződést felmondja…”

Mármost ez a magyar nyelv szabályai és logikája szerint megítélésünk szerint elég egyértelmű közlése a felmondásnak, ezért el nem tudjuk képzelni, mi szükség lehetett az adófizetők pénzéből hosszadalmas és sok millióba kerülő előzetes vizsgálatokra, s pláne mi szükség lenne ugyancsak az adófizetők pénzéből finanszírozott nyomozati cselekmények foganatosítására. Arról már nem is beszélve, hogy a hamis vád terhét még inkább fejére veheti az, aki sokszorosan, ismételten és visszatérően azt is állítja, hogy valamit Dr. Sós Tamásnak 2009. augusztus 1. napjáig kellett meg tennie, holott a korabeli határozatból egyértelműen megállapítható, hogy egy bizonyos határidő nem augusztus 1.-én járt le, hanem éppen augusztus 1.-jével kezdődött. Az „elszámoltatási bizottság” ezen „elszámolása” is jól érzékelteti, hogy mennyire megalapozatlan a Dr. Sós Tamással szembeni vádaskodás.