Az itáliai lett a legszebb kakas, a zsűri szerint pedig a szádalmásiak, az egyik testvértelepülés csapata főzte a legjobb kakasételt Makláron, a VII. Nemzetközi Kakasfesztiválon. Hatszáz kiló kakasból főztek.
Tizenkilenc csapat főzött Makláron. A kakasfesztiválra többek között Szolnokról, a fővárosból, Szalókról, Demjénből, Felsőtárkányból érkeztek amatőr szakácsok. Készült a baromfiudvar királyából pörkölte, leves, tokány – szarvasgombával, puliszkával, kapros juhtúrós sztrapacskával. Az áfonyás kakastitok ízlett legjobban a zsűrinek – ezt a makláriak testvértelepülése, Szádalmás csapata készítette. A vendégeknek az egerszólátiak főztje ízlett legjobban, ők lettek a közönségdíjasok. A hagyományokhoz híven a legszebb kakast is megválasztotta a közönség, a 11 versenyző közül a az itáliai kakasra szavaztak legtöbben. A templomban kórusok léptek fel, orgonahangverseny volt délután pedig helyi tehetségek mutatkoztak be. A sztárvendég, Csézy felajánlotta a tiszteletdíját az óvodásoknak. A nap tűzijátékkal és utcabállal zárult.