Az agrár- – sőt – borászképzéssel foglalkozó egri kereskedelmi, mezőgazdasági és vendéglátóipari szakközépiskola már a második bormúzeumát nyitja meg. Az elsőt 13 évvel ezelőtt hozták létre, de egy költözés miatt azt fel kellett számolni. Most új helyen új múzeum nyílt.
Habis László Eger polgármestere a megnyitón azt mondta: általában annak hoznak létre múzeumot, ami érték, amit megbecsülnek, meg akarnak őrizni a jövőnek. A legidősebb bor 1894-es. Hazai és külföldi palackokat őriz a múzeum, még Észak-Amerikából is került ide bor. Korábban, volt Egerben, az Egervinnél bormúzeum, ma már ezen a most megnyitotton kívül nincs másik – talán a borvidéken sem. Az iskolában borászokat is képeznek; az intézmény vezetői fontosnak tartják, hogy a szakma és a tudomány mellett a kultúra – a borkultúra is – megjelenjen az oktatásban. Az 1500 palack bor mellett olyan relikviák is megtalálhatók itt, amelyek az egri borvidéken dolgozó év borászaihoz kötődnek. A palackokon keresztül a szakmát mutatják be.