Böllérek, szakácsok, csaplárosok látták vendégül a hétvégén megrendezett II. Felnémet Disznótoros Fesztivál résztvevőit. A civil kezdeményezéssel létrejött fesztiválon a nagy érdeklődésre való tekintettel idén már két disznót vágtak le a szervezők.
Disznófogó pálinka, forralt bor, vérpörkölt, sült hasaalja szalonna, orjaleves, hurka, kolbász, várta többek között azokat, akik ellátogattak a Pásztorvölgyi Általános Iskola és Gimnázium sportudvarán megrendezett Felnémeti Disznótoros Fesztiválra. A második alkalommal szervezett disznótoron két százharminc kilós disznót vágtak le a szervezők, és közel hatszáz adag ételt osztottak szét. A télűző fesztivált a hagyományőrzés szándékával hívta életre tavaly Rázsi Botond alpolgármester.
Dósa Tibor királyi főszakács, Felnémet új fertálymestere szerint a disznótor hagyománya, az ételek elkészítése is tájegységenként változik.
Felnémeten a kolbász mellett csak májas hurkát töltenek.
A rendezvényen az ételek mellett forraltbor-főző verseny, hagyományőrző együttesek műsora és játszóház is várta az érdeklődőket, a felnőttek az iskola épületében vért adhattak. A program ingyenes volt, de adománnyal lehetett segíteni a Pásztorvölgyi alapítványát.