Összefogás a devizahitelesekért

Az adósságcsapdából kikerülni csakis összefogással, közös erővel lehet-hangzott el azon az összejövetelen, amelyet a Devizaadósok Eger és Környéke Önsegítő Szervezete tartott a Bartakovics Béla Közösségi Házban. Az érdekvédelmi szervezet a devizahitel-szerződések semmissé nyilvánításáért küzd, leendő tagjainak tanácsadással, jogi segítségnyújtással kíván segíteni.

Magyarországon a devizahitelezés miatt mára közel 170 ezer család került a pénzügyi összeomlás szélére. Az érintettek úgy látják, az adósságterhek enyhítését célzó törekvéseiknek csak együttes erővel lehet érvényt szerezni. Az egri adósok egyelőre az egyik népszerű közösségi oldalon tartják egymással a kapcsolatot, később egy iroda felállítását tervezik Egerben, ahová bárki fordulhat panaszával. Törekvéseiket a Jogi Segítségnyújtó Szolgálat támogatja.
Dr. Szacsva Ferenc jogász arról beszélt, hogy a szociálisan rászorult ügyfelek ingyenesen vagy kedvezményes feltételek mellett kaphatnak jogi segítséget.
A károsultak legközelebb március 9-én, szombat délelőtt 11 órakor tartanak békés MEGA gyülekezőt Budapesten, a Nemzetgazdasági Minisztérium József nádor téri épülete előtt.