Pályázatokat nyert a Pinceszínház

Közel harmincmillió forintot nyert a Pinceszínház a kulturális intézmények részvétele a tanórán kívüli nevelési feladatok ellátásában címmel meghirdetett pályázaton arra a célra, hogy egri és Eger környéki intézmények diákjait bevonják a színház világába. Az egy évig tartó munka során kiemelten figyelnek a halmozottan hátrányos helyzetű és a fogyatékos gyermekekre is.

Rendhagyó irodalomórák, drámajátékok, versenyek, színházi előadások, kommunikációs készségeket fejlesztő gyakorlatok várják többek között azokat a gyerekeket, akikhez ellátogat az egri Pinceszínház tanórán kívüli kulturális foglalkozásaival. A Pinceszínház Eger Művészeti Közhasznú Egyesület uniós pályázattal közel harmincmillió forintot nyert ezekre a foglalkozásokra. Tizenkét, egri és Eger környéki oktatási intézménnyel vették fel a kapcsolatot, kiemelten figyelve a halmozottan hátrányos helyzetű és a fogyatékos gyermekekre is. Az egyesület legfőbb szándéka, hogy az óvodás korúaktól az érettségizőkig beavassák a gyerekeket a színház világába, fejlesztve önbizalmukat, kommunikációs készségüket.
Az egyesületnek van már kazincbarcikai, miskolci és kaposvári tagintézménye is, melyek szintén nyertek a pályázaton, így összesen mintegy százhúsz millió forintból szervezik meg a programokat 48 intézmény diákjai számára. A munkában színészek, színházi szakemberek, pszichológusok segítik a Pinceszínház munkáját, a projekt tavaly októberben indult és idén novemberben ér véget.