Idén is egész napos programot kínált a noszvaji Szilvanap. Az üstökben lekvár, a kemencében pedig sütemény készült a híres noszvaji szilvából. Aki elég korán kelt, részese lehetett a 12 órás lekvárfőzésnek is.
Hajnal 4 óta főzték a lekvárt a noszvaji asszonyok. A helyi hagyomány szerint elég időt kell hagyni a szilvának a megfelelő íz eléréséhez.
Akik elég régóta készítenek már szilvalekvárt, tudják a titkát: oda kell figyelni az állagára. A másfél évtizede hagyományos Szilvanapra nem csak a környékről érkeztek érdeklődők. Ilyenkor fogy a legtöbb lekvár a településen.
Míg a Gazdaház udvarán lekvár készült, a kemencénél szilvás bukta és többféle sütemény sült. A Szilvanap nem csak hagyományos ízeket, de a helyi kulturális sajátosságokat is bemutatta.
Noszvajon a Szilvanap után sincs vége a programoknak. Szeptemberben Kemencés Napokkal kezdődik az ősz a településen.