Magyar Termék Nagydíjat kapott a Korona Borház

65 cég 78 terméke kapott Magyar Termék Nagydíj kitüntető címet, ipari termékek, fejlesztések, szolgáltatások, innovációs tevékenység, technológiai újítások és élelmiszerek, köztük az egri Korona Borház borai. Az elismerésekről pályázati eljárást követően döntöttek.

A Parlament üléstermében tartott ünnepségen Dr. Kövér László házelnök elmondta: a gazdaság minden területhez kapcsolódik, ezért a fejlesztésnél mindenhol ténykedni kell.
Az állam a nemzet érdekeinek szolgálatába állt, munka alapú gazdaság megteremtése a megújuló Magyarország célja.
A Találékonyság és a szakértelem elismerése a díj, azoké, akik komolyan veszik hivatásukat. Akire számíthat az állam, a vásárló.
Az országgyűlés elnöki különdíjának átadása után Dr. Latorcai János, a rendezvény fővédnöke úgy fogalmazott: a legjobb ötlet is csak szorgalommal valósítható meg. A kormány kiemelkedően fontosnak tartja a hazánkban adózó, működő vállalkozásokat, melyek elkötelezettek a fejlesztések mellett. Gazdasági elemzők is Magyarország gazdasági növekedését valószínűsítik.
16. alkalommal adták át a díjakat, melyre minden eddiginél többen pályáztak.
A Korona Borház Selection borcsaládja is díjat kapott. A remények szerint az elismerés a piacra is hat majd: keresettebbek lesznek a termékek. Ennek érdekében tudományos munka is folyik a társaságnál.
A Magyar Termék Nagydíjat összesen 65 cég 78 terméke kapta, ebben az évben minden eddiginél többen jelentkeztek a pályázatra.