Aszalt szilvás szarvaspörköltet készítettek juhtúrós sztrapacskával elsőként azon a tanfolyamon, melyet az Egri Kulturális és Művészeti Központ szervezett. A hat foglalkozáson Mátyás király konyháját felidézve reneszánsz ételek készítésével ismerkednek a résztvevők. A főzés titkait Dósa Tibor királyi főszakács osztja meg az érdeklődőkkel.
Reneszánsz korabeli ételeket készíthetnek az érdeklődők Dósa Tibor királyi főszakács segítségével azon a workshop-on, melyet az Egri Kulturális és Művészeti Központ szervez a Vitkovics-házban.
A tanfolyamra bárki jelentkezhet, aki érdeklődik a korabeli ételek iránt, vagy csak egyszerűen titkokat szeretne megtudni egy királyi főszakácstól.
Van, aki az otthoni menüsort szeretné frissíteni.
A programra nem csak háziasszonyokat várnak.
A decemberig tartó programon még többek között töltött pulykamell, ördög lángos és káposztás halászlé is készül majd.