Tizenhárom középiskola diákjai mutatták be az élelmiszer-tudománnyal, élelmiszerbiztonsággal, illetve a tudatos fogyasztói magatartással kapcsolatos ismereteit. Az idei FOODTESZT Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyt az elmúlt héten tartotta meg az Eszterházy Károly Főiskola Egerfood Tudásközpontja a Líceumban.
Élelmiszerbiztonsággal kapcsolatos feladatsort töltöttek ki legelőször a Foodteszt Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen a diákok, melyet az elmúlt héten szerveztek meg a Líceumban. Ezen kívül a négy fős csapatok élelmiszer-tudomány és a tudatos fogyasztói magatartás témakörében számoltak be tudásukról. A 9. és 10. osztályos tanulók előzetesen kaptak meg egy tájékoztatót, amiből felkészülhettek a játékos feladatokra. Budapestről, Kiskunfélegyházáról, Hatvanból, Pétervásáráról, Gyöngyösről, Mátrafüredről és Egerből érkeztek csapatok a versenyre, mely ettől az évtől vált országossá. Idén az első helyet az egri Szilágyi Erzsébet Gimnázium és Kollégium csapata szerezte meg.