Csabai kolbász, szegedi halászlé, finom ételek és italok kerültek terítékre az első egri Hungarikum Napokon. Szeged után Egerben szervezték meg a hagyományos magyar termékek vásárát.
Magyar zenéből és magyar étkekből sem volt hiány az első egri Hungarikum Vásáron. Hat éve Szegeden rendezték meg az első Hungarikum napokat. Szeged után egy újabb kedvelt hazai turisztikai központot választottak a szervezők.
Egerben is lehetett kóstolni szegedi halászlevet vagy éppen csabai kolbászt is. Nagy kínálattal érkeztek a Egerbe a résztvevők.
Aki a kolbász után édességre vágyott, mézeskaláccsal (4728) vagy kürtőskaláccsal csillapíthatta éhségét. Utóbbi készítésébe is bepillantást nyerhettek a nézelődők.
Nemcsak finom ételeket és italokat kínáltak az árusok. Igazi kézműves és népművészeti hungarikumok is érkeztek Egerbe.
A Hungarikum Vásár már évek óta vonzza az ínyenceket. Elsődleges célja, hogy megmutassa: fontos, hogy egymástól is tudjunk tanulni!