Csülkös bab, pincepörkölt készült a bográcsban a Szent Lőrincesek szüreti főzőversenyén. Szlovák és cseh diákokat is vendégül látott az egri középiskola. Bár az ételeket szakmai szempontból is zsűrizték, fontos volt a szüreti hagyományok megőrzése is.
Szlovák, cseh és egri diákok főztek együtt szüreti ételeket a Szent Lőrinc által szervezett kétnapos gasztrofesztiválon. Közösen elevenítették fel a szüreti hagyományokat és mutatták be az eddig tanultakat.
A hűvösebb idő közeledtével a kiadós fogásoké volt a főszerep.
Érkeztek résztvevők Csehországból és Szlovákiából is. Mindenki a saját nemzeti ételét készítette el.
A változatos fogások sokszor még a zsűrit is meglepték.
A zsűritagoknak nehéz dolguk volt értékeléskor, azért néhány hasznos tanáccsal ellátták a fiatalokat. A verseny nagy szakmai kihívást jelentett a diákoknak, e mellett pedig megismerhették egymást ételeit, szokásait a konyhában vagy épp a bogrács mellett.