Három falu, kilenc helyszín, a barlanglakásoknál 12 falus vendégfogadó, 15 recept – ez számokban az első Borkorcsolya napok. A Gyógyvizek Völgye TDM szezonzárónak szánta ezt a hétvégi programot. A vendégeknek lehetőségük volt Egerszalók, Egerszólát és Demjén borait, ételeit megkóstolni.
Az egerszalóki vendéglátók közösen várták a barlanglakásoknál a gasztrotúristákat. Sós és édes borkorcsolyákkal készültek. Különlegességet is hoztak, a régi recept alapján készült tót rétest – a tésztája olyan, mint a bejgli, csak sós, és tepertőkrémmel töltik. A szalókiak azt mondják: a legtöbb helyen eleve így várják a vendégeket, borkorcsolyát sem kell külön kérniük. A Borkorcsolya napokat először szervezték meg, ez az évzáró programjuk. A Borkorcsolya napok rendezvényhez csatlakoztak a falusi turizmussal foglalkozók, a vendéglátók, éttermek, pincészetek. ajt, sütemény, diókrém, tócsni, mangalica és szarvaspástétom – kilenc helyszínen ismerkedhettek Szalók, Szólát és Demjén ízeivel a vendégek.