Erdélyi csorbaleves, puliszka és kürtőskalács is készül a héten a gyergyói konyha hetén. A Keriben most határon túli diákok mutatják be konyhájukat, ízvilágukat az egri fiataloknak. A megnyitón a magyar-magyar kapcsolatok jelentősségét hangsúlyozta a két iskola igazgatója.
Erdélyi ételek készülnek a héten a Keri konyhájában. Négy gyergyószentmiklósi diák tölti Egerben ezt a hetet. Minden nap más fogással készülnek, a finom falatok segítségével mutatják be az erdélyi konyha jellemzőit.
A két intézmény már évek óta tartja a kapcsolatot. Rendszeresen utaznak egymáshoz a diákok.
A fiatalok sokat tanulhatnak egymástól a közösen eltöltött idő alatt. A két iskola kapcsolata azonban már túlmutat a szakmai fejlődésen.
A gyergyói fiatalok és oktatóik minden nap újat mutatnak meg az erdélyi gasztronómiából. A kötelességek mellett azért városnézésre is marad idejük.