Hurka, kolbász, pörkölt és húsleves lett a két 140 kilós disznóból Felnémeten. A régi falusi hagyományok megőrzése mellett a felnémeti disznótor közösségépítésre is jó – mondják a szervezők. Igazi házi sütemények is versenyeztek ezen a hétvégén, és megrendezték az I. pálinkamustrát is – hiszen a disznóvágás és a pálinka elválaszthatatlan egymástól.
A disznók feldolgozásától követhették végig a folyamatot a látogatók. Reggelire, ahogy ezt a hagyományok diktálják, hagymás sült vért kínáltak, de meg is újították a disznótoros menüjét: tárcsán sütötték a hasaalja és a tokaszalonnát. Bekeverték a kolbászhúst, vagdalták a hurkába valót. A friss húsból orjalevest és pörköltet főztek. Közel hatszáz adag étel készült.Három éve rendeznek Felnémeten disznótort. Néhány évtizede itt még minden háznál tartottak és vágtak disznót, ez egyre kevésbé jellemző. A Felnémeti Lokálpatrióta Egyesület és a Derűs Alkony Nyugdíjas Egyesület azért szervezi a programot, hogy ezek a hagyományok élők maradjanak, emellett talán még fontosabb a közösségépítés.A sütemények évek óta versenyeznek, most is hoztak a háziasszonyok. A pálinkákat először mustrálták Felnémeten. Üstben forrt a bor, sült a tepertő. Egész nap hagyományőrző együttesek léptek fel. A gyerekek a játszóházban malacperselyt készítettek, de őket szórakoztatta a Babszem Jankó Gyermekszínház is. A disznótoros napon jótékony célra gyűjtöttek: egy felnémeti kisfiú, a halmozottan sérült Bíró Ádám gyógykezelésére.