Bor, mámor, Érsekkert – Borgasztronómiai kavalkád Az Egri Bor Ünnepén

Kihirdették a fesztivál legjobb nedűit Az Egri Bor Ünnepén, emellett új tagokkal bővült az Egri Bikavér Borlovagrend. Az Érsekkertbe látogatók több mint 30 borászat mintegy 300 nedűjét kóstolhatták. A programsorozaton három napon át két színpadon mintegy 20 előadó várta a közönséget. A rock, jazz és alternatív stílusok kedvelői mellett a bárzene, illetve a slam poetry is képviseltette magát, emellett DJ szórakoztatta a kikapcsolódni vágyókat. A programok és borok mellett az ételkülönlegességek is képviseltették magukat. Így például lepénybe töltött marharagut, tépett tarját, bikavéres sült babot és burgervariációkat is kóstolhattak az ínyencek. A különleges gasztrokínálatot pedig mintegy 300-féle borral öblíthette le a közönség. A fesztivál zárásaként a Donát-szoborhoz zarándokoltak a helyi szőlő- és bortermelők, hogy a védőszent közbenjárását kérjék a jó minőségű terméshez.